Бъркада

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бъркада2 / 2
12/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не сме сигурни откъде идва атрактивното наименование на рецептата, но от опит знаем, че бъркадата е изключително вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г царевично
  • масло - 160 г краве
  • сирене - 200 г овче
  • свинско месо - 800 г свински ребра
  • тиква - 400 г настъргана
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе ребрата предварително, като ги овкусите с малко сол и черен пипер и ги изпечете до готовност. Почистете и настържете тиквата. Сипете я в подсолена вода и добавете 2/3 от маслото. Разбъркайте и ставете да ври 2-3 минути.

Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркате с дървена лъжица за около 10 минути - сместа трябва да започне да се отделя от стените на тенджерата.

Намаслете дълбока чиния в която ще сервирате Бъркадата. Разпределете вътре качамака с тиква, поръсете с натрошено сирене и сложете ребрата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: