Тепси кебап по Пазарджишки

21/01/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваПомощник Готвач15410231
"Ще отидете чак до Пазарджик, за да попипате за рецептата или ще ни се доверите на нас?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 680
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни парчета, слага се в тавата, в която ще се приготвя ястието (оттам идва и името на ястието и е задължително да се запържи в тавата, в която ще го печем), запържва се в мазнина.

Прибавят се оризът и ситно нарязаният праз лук и също се запържват. Добавят се подправките, зелето (заедно с малко зелев сок). Към подправките трябва да отбележим резенето (див копър) - често използвана подправка за готвене в Пазарджишкия край.

Ястието се разбърква и се слага във фурната да се пече -15-20 минути на 180 градуса са му достатъчни. Готовото ястие се полива със счукания чесън и оцета. Ако решите да добавите черен дроб към ястието около 300 г е достатъчно. Запържва се след месото, съвсем малко, за да не стане корав.

Друго, което трябва да се отбележи за тази рецепта е, че понеже се е приготвяла при клане на прасе, се е използвало по-мазно месо, затова ако месото, което използвате, няма мазнина, е желателно да добавите и малко сланина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар