Начин на приготвяне
Месото се нарязва на дребни парчета, слага се в тавата, в която ще се приготвя ястието (оттам идва и името на ястието и е задължително да се запържи в тавата, в която ще го печем), запържва се в мазнина.
Прибавят се оризът и ситно нарязаният праз лук и също се запържват. Добавят се подправките, зелето (заедно с малко зелев сок). Към подправките трябва да отбележим резенето (див копър) - често използвана подправка за готвене в Пазарджишкия край.
Ястието се разбърква и се слага във фурната да се пече -15-20 минути на 180 градуса са му достатъчни. Готовото ястие се полива със счукания чесън и оцета. Ако решите да добавите черен дроб към ястието около 300 г е достатъчно. Запържва се след месото, съвсем малко, за да не стане корав.
Друго, което трябва да се отбележи за тази рецепта е, че понеже се е приготвяла при клане на прасе, се е използвало по-мазно месо, затова ако месото, което използвате, няма мазнина, е желателно да добавите и малко сланина.