Начин на приготвяне
В подходящ съд слагаме разбитите жълтъци, захарта, киселото мляко, разтопената и студена свинска мас и амонячната сода. Постепенно се прибавя брашно и се меси до средно твърдо тесто.
С миксер се разбиват 3 белтъка с 1 ч.ч. захар. След което прибавяме какаото и орехите. Разбъркваме добре.
От приготвеното вече тесто се правят охлювчетата, като за целта тестото се разделя на 4 равни топки. Точим всяка от тях, докато се получат правоъгълници.
Всеки правоъгълник го намазваме с плънката и навиваме на руло.
Режем с остър нож на разстояние 1 см.
В подходяща тава /намаслена/ нареждаме охлювчетата на разстояние и печем в слабо загрята фурна до порозовяване.