Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с моцарела и млечен сос

Руло Стефани с моцарела и млечен сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Руло Стефани с моцарела и млечен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Сочно и ароматни - Руло Стефани, чийто вкус дълго време ще ви навява приятни спомени"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • моцарела - 100 г
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • чублица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйе - 1 бр.
  • За пълнежа
  • яйца - 6 бр. варени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • За соса
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 150 г
  • топено сирене - 3 бр. от триъгълничетата
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме яйцата, сваряваме и моркова в малко вода, като предварително трябва да е разрязан на четири лентички - по дължина.

Овкусяваме каймата със всички подправки, размесваме хубаво с ръце и добавяме моцарелата, като направо намачкваме и нея с ръце и след това я размесваме заедно с каймата. Добавяме и яйцето и отново хубаво размесваме, за да се хомогенизира.

Върху плота разстиламе дълго парче алуминиево фолио и го намазваме с олио. Върху него разпределяме каймата във форма на правоъгълник.

В единия край на каймата по дължина подреждаме яйцата в редица, а около тях от едната страна подреждаме лентички кисели краставички, а от другата - лентички морков.

Внимателно навиваме на руло, като подхващаме директно алуминиевото фолио, но фолиото не трябва да се навива с рулото, а трябва да се издърпа и да остане отгоре, като с него увиваме рулото и го поставяме в тавичка.

Пречем на 180 градуса около 40 минути, като е добре да проверяваме от време на време, за да не се препече и да стане сухо. Накрая на печенето развиваме горната част на фолиото, за да се зачерви соленото руло.

Приготвяме соса, като загряваме олиото в тефлонов тиган и към него с непрекъснато разбъркване сипваме брашното. След около 1 минута наливаме и млякото и бъркаме до хомогенизиране.

Добавяме солта, черния пипер и топеното сирене, бъркаме отново до хомогенизиране и отместваме от котлона.

Сервираме парчета от рулото, поляти със сос и с гарнитура по желание.

Рулото Стефани с моцарела и млечен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: