Начин на приготвяне
Месото се почиства от ципи, измива се, подсушава се и се овалва в брашно, като излишното количество се изтръсква.
Част от зехтина се загрява на силен огън и месото се запечатва от двете страни за кратко до добиване на приятен загар. Изважда се, поръсва се с черен пипер и се поставя в съд с капак или се увива в алуминиево фолио, докато дойде ред да продължим с готвенето му.
Лукът, морковът и целината се накълцват и поставят в същата мазнина, овкусена от месото и се налива и останалата. Огънят е намален до умерен. Прибавя се дафиновият лист и сол на вкус и се пържи, докато лукът стане кристален и започне да добива цвят.
Слага се виното и се готви до изпаряването му, след което се налива 1-1.2 л вода и щом заври, се добавят и свинските бузи. Захлупва се с капак и се оставя около час да ври на умерен огън.
Намаля се огъня на тих и се готви още 15 минути. Времето зависи и от големината на месото, затова може да пробвате с вилица за всеки случай. Бузките трябва да са меки, крехки, месото да се разпада почти.
Извадете добре свареното месо и пасирайте зеленчуците. Поради повечето моркови сосът ще добие приятен оранжев цвят, а вкусът му е невероятен. По желание разредете с водичка, ако е извряла прекалено.
Поднесете бузките топли, залети със пюрето.
Добър апетит!