Лимонова торта, сиропирана с кленов сироп

РАГРАГ
Иноватор
328
13
11
2
23/01/2018
"Едно парче ще ви е напълно недостатъчно, за да се насладите на великолепието на тази торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта. Добавете 150 мл прясно мляко и продължавайте да разбивате с миксер, допълнете олиото и брашното с бакпулвера. Ароматизирайте с лимонова кора.

Намаслете тавата и изпечете за 45 мин в загрята фурна на 200 градуса.

Разделете блата на 2 с нож или конец.

Заврете останалото прясно мляко със захарта и добавете лимоновото нишесте, разтворено в 100 мл вода, отново ароматизирайте с настъргана лимонова кора и изцедете ломона.

Пригответе сироп от вода и кленовия сироп равни части. Сиропирайте блата. Изчакайте да поизстине.

С готовия крем залейте първия блат. Наредете нарязания банан и другите плодчета.

Поставете втория блат и изравнете с нож тортата. Пак залейте с крем.

Настържете орехи директно върху тортата с орехомелачка.

Поставете в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар