Ризото с шунка

ЦветаЦвета
Новак
2587
Ризото с шунка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шунка - 250 г
  • ориз - 300 г
  • масло - 125 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • кашкавал - 150 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и празът се нарязват на ситно и се запържват. Прибавя се оризът и малко след това нарязаната на кубчета шунка, сол и черен пипер.

Бульонът се разтваря в 4 чаени чаши топла вода и се прибавя. Цялата смес се сипва в огнеупорен стъклен съд, затваря се и се пече на умерена фурна, когато е почти готово се поръсва с настъргания кашкавал и се допича, докато се разтопи кашкавала.

Може да сварите ризотото с шунка и в тенджера на котлона, като добавяте бульона постепенно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

hellcat
hellcat
Ризото без вино??? Кой ви пише рецептите!? Поне преписвайте, за да е точно...
29.05.2013 13:13
Пешев
Пешев
Това е паеля,а не ризото:)
02.05.2013 19:38