Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с домашно вино и лук

Дробчета с домашно вино и лук

Дробчета с домашно вино и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ароматни и сочни - точно такива са тези дробчета с домашно вино и лук"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • домашно вино - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и подсушават, по-едрите се нарязват на парчета.

Лукът се почиства и нарязва на едро.

В тиган се запържват двата вида лук, поръсват се със сол, черен пипер, мащерка и щипка чубрица.

След като се запържи, се добавят пилешките дробчета - също поръсени с подправките.

Разбърква се и готвим, докато сменят цвета си.

Сипва се домашното вино и лимонов сок, разбърква се и оставяме да се готви на тих огън, докато течността се изпари.

Сервираме топли с резен лимон и чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: