Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан с портокалов сок

Свински джолан с портокалов сок

Свински джолан с портокалов сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. (с кост)
  • портокали - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 пакетче
  • черен пипер - 1 пакет (зърна)
  • червен пипер
  • бахар
  • сол
  • моркови - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам морковите. Изстисквам сок от портокалите. Нарязвам лук на кубчета.

След това избирам средна правоъгълна тавичка, поставям джолана (без кожа) - за предпочитане цял с кост.

Поставям морковите, портокаловия сок, черен пипер на зърна и бахар. След това добавям сол на вкус и червен пипер.

Който обича, може да добави 5-6 листа дафинов лист.

Добавям малко мазнина.

Пека в умерена фурна около три часа. Тавичката я покривам с фолио.

След това го махам и запичам.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: