Начин на приготвяне
Загрейте олио в тиган, запържете нарязания на ситни кубчета картоф до полуготовност. Добавете ситно нарязания лук, каймата, зеления пипер и сол на вкус. Разбъркайте, запържете още 2 минути, след това прибавете ситно нарязаните белени домати. Оставете да къкри на тих огън, докато плънката стане гъста.
Накрая прибавете и ситно нарязания зелен лук и след 3 минути свалете от огъня.
Пресейте брашното в купа, като предварително сте го смесели с 2 ч.л. сол. Добавете 150 мл хладка вода и занесете върху набрашнена повърхност твърдо тесто. Разделете тестото на три равни топки и разточете всяка на средно дебела кора.
Намазнете работния плот и поставете върху него първата кора. Намазнете повърхността ѝ и отгоре сложете втората кора, след това и нея намаслете. Поставете третата кора и също намазнете с четка и олио.
Разточете с точилка и нарежете кората на ленти с широчина 7 см. Лентите трябва да се получат такива, че да се завият миниатюрни триъгълни банички.
Напълнете лентите с плънката, завийте на триъгълни банички, като редувате сгъването ту вляво, ту вдясно. Всяка лента намажете с разбито яйце и ги изпържете в сгорещено олио.