Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Много сочни тригуни с орехи и канела

Много сочни тригуни с орехи и канела

СимонаСимона
Новак
1915248
Много сочни тригуни с орехи и канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Сочни тригуни, които ще излапате на един дъх, да не кажете после, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • орехи - около 100 г
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимон - изцеден
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточих малко бутертесто, разделих го на квадрати.

Във всяко квадратче сложих от плънката, която в направена от смлени орехи канела и ванилия, и завих на триъгълник.

Наредих ги в намазана тава с масло, изпекох на 180 градуса за около 10-15 мин.

Вече като тригуните са изстинали, направих и сиропа.

Заливат се студени тригуни с врял сироп.

Лесно, бързо и много сочно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: