Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, почистват се, нарязват се на тънки резенчета, заливат се с малко вода и част от сиропа, поръсват се със захар и се изпичат.
Дюлите се почистват, настъргвате се, прибавя се захар на вкус и се задушават.
Бадемите се попарват с вряща вода, обелват се, изпичат се до златист цвят и се натрошават.
Желатинът се налива в хладка вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
Киселото мляко се разбива с малко захар. Останалите няколко лъжици захар се карамелизират. Когато захарта добие златисто жълт цвят, се добавят останалият сироп и една лъжица от желатина.
На дъното на подходящ съд се изсипва карамелизираната смес. Отгоре се подреждат ябълковите резенчета.
Смесват се задушените дюли, киселото мляко, бадемови те ядки и останалият желатин и всичко се разбърква много добре.
Получената смес се разстила внимателно върху ябълките. Съдът се поставя в хладилник. Готовата торта се обръща.