Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Млечна торта с печени ябълки и дюли

Млечна торта с печени ябълки и дюли

Млечна торта с печени ябълки и дюли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кг
  • ябълки - 1 кг
  • дюли - 500 г
  • бадемови ядки - 50 г
  • сироп от ягоди - 100 мл
  • захар - 400 г
  • желатин - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват се, нарязват се на тънки резенчета, заливат се с малко вода и част от сиропа, поръсват се със захар и се изпичат.

Дюлите се почистват, настъргвате се, прибавя се захар на вкус и се задушават.

Бадемите се попарват с вряща вода, обелват се, изпичат се до златист цвят и се натрошават.

Желатинът се налива в хладка вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.

Киселото мляко се разбива с малко захар. Останалите няколко лъжици захар се карамелизират. Когато захарта добие златисто жълт цвят, се добавят останалият сироп и една лъжица от желатина.

На дъното на подходящ съд се изсипва карамелизираната смес. Отгоре се подреждат ябълковите резенчета.

Смесват се задушените дюли, киселото мляко, бадемови те ядки и останалият желатин и всичко се разбърква много добре.

Получената смес се разстила внимателно върху ябълките. Съдът се поставя в хладилник. Готовата торта се обръща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: