Хляб с магданоз и чубрица

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
26/01/2018
"Предлагаме занапред високите гости да се посрещат не с хляб и сол, а с хляб с магданоз и чубрица "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете продуктите за тестото в машината за хляб и изберете програма за тесто, 10 минути преди да свърши цикълът за месене, прибавете и кашкавала.

След като програмата свърши, извадете вече втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на части, оформете малки топки.

Смесете мекото маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Форма за печене с размери около 25 см покрийте с хартия за печене. Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като вторият ред топчета е между тези от първия, а не точно едно върху друго.

Покрийте тавата с кърпа и оставете на топло да втаса около 40- минути или докато увеличи двойно обема си.

Пече се около 30-35 мин /или докато придобие златист цвят/ в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка, увита в кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар