Начин на приготвяне
В купичка слагаме айрана. В леко затопления айран слагаме маята и захарта и разбъркваме. Оставяме покрита купичката за 5-6 мин.
Пресяваме брашното в купа или съд за месене със сито. Правим си кладенче в брашното по средата и слагаме яйцето, щипка захар, олио и натрошено кубче бульон. Ползвах на Маги.
Прибавяме айрана с маята вътре при другите съставки. Замесваме меко тесто. Доомесваме го върху набрашнен плот. Трябва да е гладко и меко. Става с приятен жълт цвят.
Покриваме го с кърпа на топло да втаса за 30-40 мин. Делим тестото на равни части.
Всяка част оформяме на топка колкото малка ябълка. Набрашняваме си плота и точилката и разточваме всяка топка на окръжност.
Намазваме с малко маргарин с масло всяка окръжност и печем на загрят тиган на котлона от двете страни.
Бухват и се получават мехурчета със загар.
Да ви е сладко!