Линцерово тесто

ВаленаВаленаНовак
26/11/2012
"За приготвянето на всякакви сладки, не само по Коледа, но и по всяко време на годината - запишете си рецептата за линцерово тесто "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 628
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто.

Увийте го с прозрачно домакинско фолио фолио и го оставете за няколко часа (най-добре за 1 нощ) в хладилник.

От така приготвеното тесто се разточва кора с дебелина 3-5 мм и се изрязват сладки с форми по желание.

Пекат се в захряна на 170 градуса фурна до порозовяване на краищата и след това се слепват със сладко.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар