Начин на приготвяне
Лещата се сварява предварително и в голяма купа се смесва със зеления боб. Добавят се яйцата, всички подправки и всичко се пасира.
Намазва се с мазнина и се набрашнява форма за кекс. Половината от сместа се разпределя равномерно във формата и отгоре се редят нарязаното на лентички топено сирене и пресен кашкавал (трябва да е пресен, за да остане, без да се разтопи), както и половинките на обезкостилените маслини.
Отгоре се разпределя внимателно и останалата част от сместа. Поръсва се с олио и се пече на силна фурна до лека коричка и отделяне от стените на формата.
Когато се извади, се изчаква 10-тина минутки и внимателно се обръща в поднос - дори частично да се разпадне, загладете и оформете.
Намазва се с майонеза и се поръсва със сух копър.
Може да сервирате както като ордьовър, така и с гарнитура като основно ястие.
Лек, диетичен и приятен вкус.