Начин на приготвяне
Натрошете филията хляб и я потопете в 100 мл сметана. Размесете каймата със сол и черен пипер и добавете хляба заедно с 1 яйце и 1/2 от скълцания ситно магданоз.
От така приготвената смес оформяйте валюшците, като всяко кюфте трябва да е с дължина 5 см и дебелина 1.5 см.
Овалвайте ги в брашно, разбито яйце и счукани сухари или галета и ги пускайте да се изпържат в обилно количество сгорещена мазнина.
Волюшците се пекат от двете страни до хубав загар.
Запържете 1 ч.л. брашно в малко согрещено олио и долейте при непрекъснато разбиване с телена бъркалка студеното мляко и сметаната.
Накрая овкусете соса със сол и черен пипер. Бъркайте го, докато се сгъсти, като добавите и скълцания чесън и останалия магданоз.
Приготвените кюфтетата по загребски полейте със соса и сложете на котлона да кипнат.