Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с шарен ориз

Дроб сарма с шарен ориз

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Дроб сарма с шарен ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Не само вкусна, ами и много атрактивна - как да не си сипе човек допълнително"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • червен ориз - 100 г
  • кафяв ориз - 100 г
  • черен ориз - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • сода - 1 к.л.
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се сварява. Нарязваме на малки парченца.

Варим ориза в бульона от дроба /1:4/. Оставяме хубаво да набъбне.

Подправяме със сол, черен пипер, чубрица и зехтин. Прехвърляме в тавичка.

Заливката правим от яйца, разбити с кисело мляко, сода и щипка сол.

Настъргваме на парченца кашкавала или просто го нарязваме на ситно.

Запичаме дроб сармата на грил реотан.

Дроб сармата с шарен ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: