Свински дроб с чесън и оцет
Svinjska džigerica sa belim lukom i sirćetom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб с чесън и оцет

Свински дроб с чесън и оцет

Свински дроб с чесън и оцет
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
28/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Удивително вкусна комбинация, която най-добре върви с червено вино и приятна компания"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • олио - за пържене
  • корнфлелейкс - 4 с.л. натрошен
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън на прах - 2 щипки
  • червен пипер
  • черен пипер - по 2 щипки
  • куркума - 2 щипка
  • сол - на вкус
  • гарниране
  • оцет - 3 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. скилидки пресован
  • туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме натрошен корнфлейксa, царевично брашно, чесън на прах, черен и червен пипер, сол и куркума. Всички съставки за панировката се разбъркват добре.

Свинскияt дроб се измива , ако има големи парчета, се срязват на две. Всяко дробче се овалва в сместа, така както е мокро, да може да полепне понировачната смес.

Пържим в загрято олио на умерен огън от двете страни, изваждаме в чиния.

Почистват се скилидки чесън и се смесват с оцет.

Поднасяме свинския дроб, като се залива с чесновата смес или просто си топвате в нея.

Сервираме с туршия, върви с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: