Начин на приготвяне
В купа за месене се разбива яйцето, след което се добавя олиото. Продължава се с бъркането, докато яйцето поеме хубаво олиото.
След това се добавя киселото мляко, а бакпулверът се смесва с брашното и тогава се добавя.
Омесва се меко и незалепващо тесто. От него се откъсват топчета, които се оформят като орехче.
Нареждат се в леко намазнена тава и се пекат в загрята фурна на 180 градуса.
През това време се приготвя студеният сироп. В подходящ съд се слагат продуктите за сиропа и се разбъркват, докато се разтопи захарта.
Сладките, още горещи, се заливат със студения сироп.
Сиропираните сладки се оставят да попият сиропа и тогава се поднасят.
Сиропираните мини сладки са готови.