Сиропирани сладки с извара

29/01/2018
"Днес десертът е от нас - черпим с любимите си сиропирани сладки с извара "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 289
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Водата със захарта ври 7-8 минути и като се свали от котлона. се добавя ванилията и лимоновият сок. Оставя се да изстине.

Ако изварата е безсолна, се добавя щипка сол и се прибавя олиото - разбърква се, за да стане гладка смес. Прибавят се останалите продукти, като содата се гаси в киселото мляко, а бакпулверът се прибавя към брашното.

Замесва се меко тесто. От него се точат много тънки листове и се режат на ленти, които се навиват на охлювчета, конусчета или листът се навива целия и после се режат пънчета.

Предпочитам да ги изпека във фурната, вместо да пържа. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Веднага след изваждането от фурната се заливат със студения сироп и се оставят добре да се "напият" с него.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар