Начин на приготвяне
Едната глава кромид лук се нарязва на ситно и се смесва с каймата, яйцето и подправки - сол, черен пипер и кимион. Омесва се и се оформят малки кюфтета.
В по-дълбока тенджера се налива олиото и се изпържват кюфтенцата.
Изваждат се в чиния и в същата мазнина последователно се запържват другата глава наситнен кромид лук, празът, нарязаните на кубчета моркови, нарязаните на ситно чушки, накрая се добавя целината и нарязаните картофи.
Налива се телешкия бульон и супата се оставя да ври 30-40 минути. След това се взема малко от бульона и след като леко се охлади, в него се разтваря брашното и червеният пипер.
На тънка струйка се изсипва при непрекъснато бъркане в зимната супа, пускат се в нея и кюфтенцата и се оставя да поври 7-8 минути, след което се сваля от котлона.
Добавят се подправките на вкус - сол, черен пипер, кимион и джинджифил.
Преди сервиране супата се поръсва с магданоз и наситнените скилидки чесън.
Зимната супа с кюфтенца е много вкусна.
Ако желаете супата да бъде малко по-гъста, просто си пригответе кюфтета яхния.