Свински ребърца по китайски

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121586
29/01/2018
"Ей сега и баба ще открие, че има по-вкусен начин за приговяне на свински ребърца освен с кисело зеле и той е свински ребърца по китайски "
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 512
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 700 г
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 к.л. сушен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от счуканите скилидки чесън, соев сос, мед, прясно изцеден портокалов сок и джинджифила. Всички съставки се объркват добре.

Свинските ребърца се поръсват със сол и намазват обилно с маринатата.

Поставят се в съд с капак и се оставят в хладилника да се мариноват за около шест часа.

Овкусените ребърца се пекат във фурна на 200 градуса.

Гарнитурата може да е всякаква. В случая използвах за гарнитура готов китайски микс от зеленчуци с варен ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар