Пълнени постни чушки

фифифифиНовак
19/11/2012
"Тези постни пълнени чушки са толкова вкусни, че сме готови да станем вегетарианци за ден-два "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 807
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачета на чушките и ги почистете от семето. Загрейте мазнина и запържете скълцания праз, след което добавете червения пипер и скълцания магданоз.

Добавете предварително изплакнатия ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Прибавете гриса. Добавете 1 ч.ч. гореща вода, в която сте разтворили 1/2 от кубчето бульон, и разбъркайте, докато оризът набъбне. Овкусете с черен пипер и при нужда сол и оставете плънката да изстине.

Разбъркайте я с натрошеното сирене. Напълнете чушките с плънката. Потапяйте отвора им в брашно, слагайте капачетата им и ги подреждайте с подмазнена тава.

Долейте малко по-малко от 2 ч.ч. вода, в която сте разтворили останалия бульон. Покрийте тавата с фолио и го надупчете отгоре с шишче.

Сложете пълнените чушки да се пекат за около 45 минути в загряна фурна, след което махнете фолиото и ги доопечете. Поднесете пълнените чушки с чеснов млечен сос.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ГЕРГАНА ГРАМАТИКОВА
До колкото ми е известно диабетиците трябва да избягват ориза и могат да консумират половин чаша ориз, та не знам до колко тези чушки са подходящи.
0
0
Гого
Гого
20.12.2014 14:58
Къде забрави морковите,а не може ли и малко домати да се сложат?
1
0
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
07.03.2014 16:26
Щом е постно не трябва да има сирене !
3
0