Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Оризови бухтички с рикота

Оризови бухтички с рикота

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Оризови бухтички с рикота
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Едни по-различни бухтички, които вярваме, че ще се усладят на всички"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 1 кофичка (250 г)
  • кисело мляко - 100 г
  • сода - 1 к.л.
  • сол
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното можете да си приготвите от кафяв ориз, ако разполагате с мощен блендер. Ако ли не, в големите търговски вериги се продава бяло и пухкаво оризово брашно.

Разбивате яйцата, към тях добавяте киселото мляко и содата, потушена в него, следват рикотата и разтопеното предварително масло.

Загрявате тефлонов тиган, подмазан масло.

С лъжица загребвате от лепкавото тесто и разстилате върху тигана.

Печете от двете страни на средноумерен огън.

Сервирате със сирене по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: