Начин на приготвяне
Сложете картофите в тенджера, покрийте с вода и добавете сол. Оставете ги да врат, докато можете лесно да прободете картофа с вилица.
Извадете картофите и ги охладете със студена вода.
Изсипете внимателно върху кърта, за да подсушите картофите. Използвайки ренде, настържете картофите в голяма купа.
Добавете Пармезана (кашкавал), брашно и риган към тях, след което разбъркайте.
Оформете картофената смес около парченца кренвирш.
Замразете оформените хапки за около 30 минути.
В голяма тенджера загрейте мазнина. Изпържете до златисто от всички страни.
Оставете готовите картофчета върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина.
Поръсете малко със сол и сервирайте със сос по желание.