Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Понички с баварски крем

Понички с баварски крем

Понички с баварски крем1 / 2
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 100 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • яйца - 2
  • захар - 8 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • кондензирано мляко - 100 мл подсладено
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате тесто от изброените продукти, слагате в голяма купа, покривате и оставяте на топло за 1 час.

Баварският крем се приготвя като половината прясно мляко и кондензираното мляко се слагат на котлона да заврат в дълбок съд. През това време се разбиват жълтъците с брашното, захарта, рома и остатъка от прясното мляко.

Добавят се към топлата млечна смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона, добавя се ванилията и маслото и се оставя да изстине.

Идва ред на изрязването на поничките. Втасалото тесто се премества и разточва на кора с дебелина 1 см. Плотът, на който разточвате, трябва да бъде добре наръсен с брашно. С помощта на чашка изрязване кръгчета, които подреждате в тави, застлани с хартия за печене и добре наръсен с брашно.

Между поничките трябва да има достатъчно място, за да не се слепят, когато увеличат обема си. Изпържете ги от всяка страна в достатъчно количество мазнина.

Готовите понички извадете с решетечна лъжица и подредете върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

Когато изстинат, може да ги напълните с баварския крем с помощта на шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: