Начин на приготвяне
Смесвате тесто от изброените продукти, слагате в голяма купа, покривате и оставяте на топло за 1 час.
Баварският крем се приготвя като половината прясно мляко и кондензираното мляко се слагат на котлона да заврат в дълбок съд. През това време се разбиват жълтъците с брашното, захарта, рома и остатъка от прясното мляко.
Добавят се към топлата млечна смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона, добавя се ванилията и маслото и се оставя да изстине.
Идва ред на изрязването на поничките. Втасалото тесто се премества и разточва на кора с дебелина 1 см. Плотът, на който разточвате, трябва да бъде добре наръсен с брашно. С помощта на чашка изрязване кръгчета, които подреждате в тави, застлани с хартия за печене и добре наръсен с брашно.
Между поничките трябва да има достатъчно място, за да не се слепят, когато увеличат обема си. Изпържете ги от всяка страна в достатъчно количество мазнина.
Готовите понички извадете с решетечна лъжица и подредете върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
Когато изстинат, може да ги напълните с баварския крем с помощта на шприц.