Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек с ориз и зеленчуци

Заек с ориз и зеленчуци

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Заек с ориз и зеленчуци
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Който замръкне в гората, осъмва в тавата"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2
  • ориз - 1 i 1/2 ч.ч. ориз
  • лук - 2 грави
  • чесън - 1 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • морков - 3 бр.
  • гъби - 150 г
  • домати - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се разделя на порции и се запържва в мазнината.

Изкарва се от тигана и в същата мазнина се запържват нарязаните зеленчуци, след това се прибавя и оризът.

Овкусява се с подправките и се прехвърля в тавичка.

Слагат се и порциите заешко, долива се с вода и се пече с фолио в загрята фурна на 180 градуса около 40 - 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: