Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Паприкована сланинка

Паприкована сланинка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Паприкована сланинка4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Зимата е тук с аромат на вкусна сланинка и червено вино"

Необходими Продукти

  • сланина - около 2 кг
  • зелева чорба - 4 л
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца
  • червен пипер - 100 г
  • куркума - 30 г
  • чубрица - 80 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевата чорба се налива в тенджера и се чака да заври. През това време сланината са нарязва на парчета от по 150- 200 гр.

Когато зелевата чорба започне да ври се добавят дафиновият лист и черният пипер. След това се пускат и парчетата нарязана сланина. Така ври около пет минути.

След това в плоска и широка чиния се объркват червеният пипер, куркумата, чубрицата и индийското орехче. Разбърквате хубаво, за да се разпределят равномерно подправките.

С щипка се изважда още горещата сланина и се овалва в подправките. Парчетата сланина се подреждат в тава едно до друго са изстинат.

Може да се консумира след два дни, за да поемат ароматите в сланината. Съхранява се във фризер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: