Мусака с ориз и картофи

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
01/02/2018
"Една по-различна безмесна мусака, която определено ни допадна "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и обелените картофи се сваряват в отделни съдове до готовност.

След като се отцедят от водата картофите се нарязват на шайби и се смесват с половината от подправките. Оризът се смесва с останалата част от подправките.

В тава от йенско стъкло се редят 1 ред ориз, 1 картофи (от всичко по 2 реда), като завършваме с картофи.

Тавата се поставя в студена фурна и се пече за 10-15 минути на 200 градуса.

Продуктите за плънката се разбиват до еднородна смес и с тях се залива мусаката, пече се до златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар