Начин на приготвяне
Картофите, тиквичката и морковете обелете с белачка и нарежете на големи парчета.
Джинджифила и целината също обелете и нарежете, но на по-малки парченца. Главата стар лук обелете и ако е малка сложете цяла, ако е по-голяма разрежете на две. От праза използвайте само бялата час.
Във врящия бульон сложете да се варят картофите, морковите, лука, праза, джинджифила и целината. След като поомекнат прибавете и тиквичките. Варете супата до омекване на всички зеленчуци. Посолете в края.
След като са сварени зеленчуците прецедете в гевгир, като запазвате бульона. Пасирайте зеленчуците и постепенно добавяйте от бульона. Прибавете кравето масло, разбъркайте и отново върнете крем супата на котлона да клокне.
Поднесете с брускети-домашно приготвени или готови и украсете с клонки свеж копър.
Изключително ароматна и много вкусна!