Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Пудингова торта с орехов блат

Пудингова торта с орехов блат

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Пудингова торта с орехов блат
Снимка: Галя Николова
4 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Ето, опитайте, но да знаете, че от тази сочна торта даваме само по едно парче на човек"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • захар - 160 г
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 140 г
  • бакпулвер - 7 г
  • орехи - 70 г смлени
  • За крема
  • пудинг - 3 бр. (всяко пакетче 37 или 40 г)
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 900 мл
  • ванилова захар - 2 бр.
  • масло - 100 г меко
  • За декорация
  • орехи - смлени
  • млечен шоколад
  • банани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера.

Готовия продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блата в загрята фурна. Готовия блат оставете да изстива във формата.

За крема:

Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар.

След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона.

Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка.

Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем.

Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.

Оставете 2 часа в хладилник.

Махнете ринга на формата и украсете ореховата торта.

Пудинговата торта с орехов блат е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: