Пъстър ориз с тиквички и пилешко месо

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913968283
05/02/2018
"Вкусно и красиво, така обичаме да готвим тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и моркова се нарязват на ситно, тиквичките - на кубчета, а червената чушка - на лентички.

В зехтин се задушават първо лукът и чесънът, а след това и тиквичките, предварително оваляни в малко брашно.

Към тях се добавят морковът, пилешкото месо, нарязано на кубчета, и овкусено с черен пипер и сол.

Всичко се разбърква добре и се овкусява с другите подправки /чубрица и куркума/. Накрая изсипваме ориза и прибавяме чушката.

Разбъркваме и когато оризът стане прозрачен, местим всичко в подходяща тава за печене и заливаме с 3 ч.ч. пилешки бульон.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар