Бабината вкусна гозба

Бабината вкусна гозба
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И за вашата гозба ще се носят легенди, ако я направите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • пушено месо - 200 г
  • мариновани гъби - 250 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • люти чушки - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и сложете в тиган с олио, запържете ги като добавите и малко вода.

Нарежете пресния лук на ситно, а доматите обелете и нарежете на дребни кубчета.

Сложете капак на тигана и след като поври месото и остане на мазнина, сипете доматения сок, доматите, лука, гъбите, чесъна и пушеното месо.

Овкусете със подправките и оставете да къкри на слаб котлон.

Преди да изключите гозбата, поръсете със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: