Пица с яйце, лук и наденица

09/02/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4084001133
"И Маргаритата не е лоша, но на нас някак повече ни харесва тази пица с яйце, лук и наденица "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г пресято
  • вода - 125 мл
  • прясна мая - 9 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • За гарниране
  • домати - 3 - 4 с.л. смлени
  • краве сирене - 40 - 50 г
  • наденица - 1/2 парче, нарязана, с подправки
  • яйце - 1 бр.
  • червен лук - 1 малка глава салатен
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се замесва тесто по обичайния начин на ръце или както в моя случай - в хлебопекарната на програма тесто.

След като програмата приключи, се взима тавата, в която ще се пече, и се намаслява добре.

Тестото се раздърпва в кръг, намазва се с доматите, после следва сиренето, наденица, яйцето, лукът, ч. пипер, чубрицата, кашкавалът.

Пече се в максимално загрята фурна за 15-20 мин или докато стане златиста на цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар