Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с яйце, лук и наденица

Пица с яйце, лук и наденица

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пица с яйце, лук и наденица
Снимка: Яница Николова
1 / 2
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"И Маргаритата не е лоша, но на нас някак повече ни харесва тази пица с яйце, лук и наденица"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г пресято
  • вода - 125 мл
  • прясна мая - 9 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • За гарниране
  • домати - 3 - 4 с.л. смлени
  • краве сирене - 40 - 50 г
  • наденица - 1/2 парче, нарязана, с подправки
  • яйце - 1 бр.
  • червен лук - 1 малка глава салатен
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се замесва тесто по обичайния начин на ръце или както в моя случай - в хлебопекарната на програма тесто.

След като програмата приключи, се взима тавата, в която ще се пече, и се намаслява добре.

Тестото се раздърпва в кръг, намазва се с доматите, после следва сиренето, наденица, яйцето, лукът, ч. пипер, чубрицата, кашкавалът.

Пече се в максимално загрята фурна за 15-20 мин или докато стане златиста на цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: