Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби и праз лук

Пилешки бутчета с гъби и праз лук

ЦветаЦвета
Новак
2586690
Пилешки бутчета с гъби и праз лук2 / 2
24/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове и аромати, отсега знаем, че няма да хапнем само една порция"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки бутчета
  • масло - 30 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 винена чаша пилешки
  • гъби - 250 грама
  • сметана - 100 г заквасена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се запържват от двете страни в маслото.

Добавя се нарязаната бяла част на праза и се пържи до омекване.

След това се изсипват бульонът и бялото вино, захлупва се и се оставя около 15 минути.

След това се прибавят нарязаните гъби и подправките, когато се посгъсти малко се прибавя сметаната и се маха от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
43
30
22
10
Дай твоята оценка: