Начин на приготвяне
Нарежете морковите на четвъртинки, а целината на ситни кубчета, лукът смелете в блендер до фина кашичка. Картофите обелете и поставете във вода, докато дойде време да ги прибавим към ястието.
Сгорещете олиото и в него задушете морковите, чушките и целината с малко сол, докато поомекнат, след което сложете смляния лук. Бъркайте около 3-4 минути на умерен огън, за да се изпари водичката, пусната от зеленчуците, и сложете доматения концентрат и ябълковото вино.
Разбъркайте за кратко да се поизпари и сложете и червения пипер. След секунди поставете бутчетата, добре почистени и измити, и налейте вода, колкото да покрива продуктите.
Варете 20 минути и прибавете картофките, нарязани на едро. Гответе още 20 минути на умерен до тих огън, или до пълно омекване и готовност на месото и картофите.
Към края на варенето доовкусете с още сол, натрошено люто чушле, зеленчуците на прах и малко размито с водичка брашно, като преди да го налеете в ястието, прибавете и черпак от бульона, за да се уеднаквят температурите.
Оставете пилешката яхния да се сгъсти и изключете котлона, оставяйки още 5-10 минути върху него тенджерката. Сервирайте горещо яденето, поръсено с прясно накълцан магданоз.
Добър апетит!
Коментари