Равиоли с кайма от диво прасе

10/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач55
"Грабвайте пушката и отивайте за диво прасе, защото тези равиоли са просто уникални "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за пълнежа
  • кайма от глиган - 250 г
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр
  • черен пипер
  • за тестото
  • яйца - 1 бр
  • брашно - 1/2 кг
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • за гарниране:
  • масло и/или сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се размесва с едно яйце, счукана скилидка чесън и черен пипер.

Брашното се пресява в купа и в средата му се оформя кладенче. Чукват се яйцата и се размесват с брашното.

Омесва се твърдо тесто и се оставя да престои около 20 минути покрито с фолио.

Втасалото тесто се разточва през по-широк отвор на машинка за паста, след което се изтънява. Разрязва се на 2 равни по дължина ленти.

Върху едната лента на равни разстояния се разстила с чаена лъжичка от месната плънка. Отгоре се покриват с другата лента тесто.

Равиолите се оформят, като тестото около розичките се притиска. След това се изрязват с къдрав нож.

Готовите равиоли се набрашняват и се варят 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Щом изплуват, се изваждат от водата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар