Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гъбени воловани

Гъбени воловани

Гъбени воловани
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тесто - 250 г
  • гъби - 400 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 40 г
  • сол - 8 г
  • лимонов сок - 20 мл
  • черен пипер - 1 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от тестото се нарязва на ленти по 5 см. С чаша за кафе се нарязват кръгчета от останалото тесто.

От фолио се правят формички като цилиндърчета.

В тава, намазана с мазнина, се подреждат волованите, като кръгчетата се слагат за основа, а върху тях като стени се поставят цилиндрите от фолио, върху които са навити тестените ленти.

Стените се слепват с основата, като тестото леко се намокря.

Изпичат се в умерен фурна, след което фолиото внимателно се изважда. От брашното и маслото се приготвя бяла запръжка, която се охлажда и постепенно се разрежда с топла вода, като непрекъснато се бърка, за да не се образуват бучки.

Отново се загрява и се вари на слаб огън. Подправя се с лимоновия сок.

Нарязаните на дребно гъби се задушават в олиото, след което се смесват с белия сос, черния пипер и солта.

Сместа се разпределя във волованите, които се поръсват с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Приготвих волованите, хубави са. Но в рецептата има доста неточности и човек трябва да кара по усет. Колко вода се добавя, това не пише, сложих по мое усмотрение до образуване на гъста кашичка, но не и след като така наречената запръжка от масло и брашно е изстинала и стегнала, а докато беше гореща, в противен случай предполагах, че може да се втвърди и да стане на парцали.
За тестото за волованите, правилно пита Албена, не пише какво е, а авторката казва "от това готовото",което отново не е точен отговор. Та, тестото е бутер. Казвам го за който реши да си ги приготви. Също така и може да се добави скилидка настърган чесън за повече вкус.
29.05.2018 17:27
Албена Асенова
Албена Асенова
Тесто-много общо казано. За бутер тесто ли става дума,за пици,питки...,парено,козуначено? Какво тесто?
12.02.2018 18:13
1
Покажи всички подкоментари