Начин на приготвяне
Половината от тестото се нарязва на ленти по 5 см. С чаша за кафе се нарязват кръгчета от останалото тесто.
От фолио се правят формички като цилиндърчета.
В тава, намазана с мазнина, се подреждат волованите, като кръгчетата се слагат за основа, а върху тях като стени се поставят цилиндрите от фолио, върху които са навити тестените ленти.
Стените се слепват с основата, като тестото леко се намокря.
Изпичат се в умерен фурна, след което фолиото внимателно се изважда. От брашното и маслото се приготвя бяла запръжка, която се охлажда и постепенно се разрежда с топла вода, като непрекъснато се бърка, за да не се образуват бучки.
Отново се загрява и се вари на слаб огън. Подправя се с лимоновия сок.
Нарязаните на дребно гъби се задушават в олиото, след което се смесват с белия сос, черния пипер и солта.
Сместа се разпределя във волованите, които се поръсват с настъргания кашкавал.
Коментари
За тестото за волованите, правилно пита Албена, не пише какво е, а авторката казва "от това готовото",което отново не е точен отговор. Та, тестото е бутер. Казвам го за който реши да си ги приготви. Също така и може да се добави скилидка настърган чесън за повече вкус.