Русенско варено по нашенски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
12/02/2018
"И когато някой ви каже, че вече не правят консервите като едно време, вие му покажете тази изпитана рецепта за Русенско варено по нашенски"
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 442
  • Преглеждания за месеца1173
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 5 кг домашна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 22 г на килограм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете свинското месо на кайма, може да бъде на по-едрата решетка на машинката, за да не прилича на пастет.

Омесете каймата с черния пипер и солта. Ако обичате повече подправки, можете да добавите подправка за кайма. Класическата рецепта е само със сол и черен пипер.

Хубаво омесете каймата и напълнете бурканчетата, като притискате, за да не остане въздух.

Отгоре оставете около сантиметър и половина празно място и затворете с капачки.

Варете бурканите най-малко 2 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар