Пилешки бутчета със зеленчуци в глинен гювеч

13/02/2018
Таня
отТаняМастър Шеф126613417653
"Вкусно и лесно - точно както го обичате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 802
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги почистваме и измиваме.

В тиган с олио ги изпържваме за кратко време.
Премахваме от тигана, а на тяхно място поставяме пънчетата от броколи, наситнения праз и лук, нарязаните на кубчета чушки, моркови, домат и граха.

Оставяме да се задушават10-15 минути и добавяме доматеното пюре и домашната подправка заедно с 1 ч.ч вода.

Всичко това прехвърляме в глинен гювеч, като добавяме и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на едри кубчета.

Отгоре поставяме и пилешките бутчета, като поръсваме с подправката за пиле.

Затваряме глинения гювеч и поставяме във фурната, като печем около 40-50 минути на умерена температура.

Преди да извадим яденето, махаме капака и оставате да се запече и отгоре.

Сервираме ястието поръсено с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ивелина Асенова
Здравейте, Таня! Може ли броколито да се използва цяло, а не само пънчетата? Изглежда много вкусно това гювече и определено ще сготвя и аз такова, тези дни! :)
0
0
Таня
Таня
19.02.2018 13:44
Здравейте Ивелина .Защо да не може ,може разбира се .
1
0
Roksi
Roksi
13.02.2018 17:34
Прекрасна рецепта! Всичко приготвено в глинен съд е много по-вкусно.
2
0
Таня
Таня
13.02.2018 17:45
Благодаря Роси.Наистина , всичко което се приготви в глинен съд е със страхотен вкус .
1
0
Таня
Таня
13.02.2018 14:39
Благодаря Краси .Няма как да не знам "какво представлява тази домашна подправка" при наличието ,че аз съм приготвила ястието .Това е подобна рецепта на ето тази - ,но аз не стерилизирам нищо ,просто смилам всичко ,но слагам 1 кг едра сол , затварям и прибирам за зимата .Мисля ,че бях публикувала тук ,но сега не мога да намеря .Обещавам да се поразровя и ако наистина съм пропуснала ,ще напиша рецепта .
1
0
Krassi11
Krassi11
13.02.2018 15:26
Ее,чудесно!Благодаря!
1
0
Таня
Таня
13.02.2018 15:23
Краси ,пуснала съм рецепта със снимка .Ако ми я приемат ,ще прочетеш ,ако ли не ,аз ще ти пиша на лични и ще ти обясня подробно . Става лесно,и бързо ,а е много хубава .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв