Начин на приготвяне
Сипваме киселото мляко в чаена чаша и допълваме догоре чашата със затоплена леко вода. Разбъркваме и наливаме в купа, в която ще месим тестото.
Прибавяме мая (1 ч.л.) , бакпулвер (1 ч.л.) , сода за хляб (1/2 ч.л.) , сол (1 к.л.) , щипка захар кристална и маргарин (3 с.л.) или може вместо маргарин да сложим меко краве масло.
Разбъркваме продуктите с бъркалка, да се смесят добре, и прибавяме натрошено сирене (1/2 ч.ч.) и постепенно пълнозърнесто и бяло брашно, да получим еластично тесто.
Намазваме тестото с олио и слагаме в също намазан с олио огнеупорен съд с капак. Слагаме в затоплена на 50 градуса фурна за 1 час. За това време тестото втасва.
Приготвяме формички за кексчета, намазани с олио. Втасалото тесто, без да разбъркваме вземаме със супени лъжици и разпределяме във формичките.
Отгоре слагаме малко маргарин или масло.
Печем хлебчетата в нагрята предварително на 170 градуса фурна до готовност за приблизително 35-45 минути.
Много вкусна закуска, особено поднесени топли с масълце , шарена сол и кисело мляко.