Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Италиански сладкарски Меренг

Италиански сладкарски Меренг

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Италиански сладкарски Меренг
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Вижте как да направите италиански меренг като истински италиански майстор-сладкар"

Необходими Продукти

  • белтъци - 55 г, стайна температура
  • захар - 150 г кристал
  • вода - 38 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се само миксер.

В купата на миксера се изсипват белтъците. Оставят се близо до котлона.

В тенджерка се изсипва водата и се прибавя захарта, поставя се на силно умерен котлон. Разбърква се, докато захарта се разтопи.

Щом започне да завира, се измерва температурата с готварски термометър. Когато температурата стане на 112 градуса, се започва разбиването на белтъците, докато станат до хубава бяла пяна.

Когато термометърът показва 118 градуса, течността веднага се сваля от огъня и на тънка струйка започва да се прибавя към белтъците при непрекъснато разбиване на висока скорост. Течността не бива да попада върху перките на миксера, също така да не се стича по стените на купата.

Добавя се ванилия екстракт и отново се разбива за 1 мин. Готовите белтъци са много плътни, тежки и с много лъскав цвят.

Удобни за декорации на сладкиши, пълнежи и при по-продължително готвене не се разпадат така лесно, както обикновено разбитите белтъци.

Италианският сладкарски Меренг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: