Маслени бисквити с малиново сладко за Св. Валентин

14/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф72269645151
"Искате да признаете чувствата си, тогава го направете с нашите маслени бисквити с малиново сладко за Св. Валентин "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 225 г, бяло
  • оризово брашно - 45 г
  • захар - 100 г , кристал
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 1/2 бр. семена от шушулки
  • масло - 225 г, студено, висококачествено
  • яйца - 1 бр. L
  • сладко от малини - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Плоска тава за печене.

В блендер/робот се разбива брашното, захарта, бакпулверът и солта за 1-2 оборота. Добавя се студеното масло на кубчета на два приема. Разбива се, докато сместа се превърне в големи, плътни, маслени трохи/бучки. Ако е необходимо и сместа е силно ронлива, може да се добави 1 с.л. от предварително разбитото яйце. Отново се разбива за кратко.

Сместа се изважда и се дели на две части. Поради омекване по време на разбиването тестото е силно лепкаво. Всяка част тесто се поставя между две хартии за печене с размер на тавата. С точилка се разточват до 0.5 см. Оставят се на студено за около 45-60 мин или във фризер за 15-20 мин. Тестото трябва да се втвърди.

След като е охладено достатъчно, с формичка сърце 7 см се изрязват бисквити. От другото тесто се изрязват също с формичка 7 см бисквити, равни по брой на основните, но в средата се изрязват с по-малка формичка, за да се получи дупка на сърце. Охлаждат се до втвърдяване.

Основните /плътните/ бисквити се прехвърлят в тавата за печене заедно с хартията, намазват се изцяло с разбитото яйце, отгоре се залепват тези с дупка в средата. Крайчетата им се намазват отново с яйце. По средата се поставя с чаена лъжичка сладко от малини. Отново се охлаждат, за да се стегнат.

Изрезките от тестото се събират, охлаждат и отново се разточват и изрязват.

Пече се на 200 градуса за около 10-12 мин. Изваждат се и се оставят да се охладят в самата тава. Охладени се прехвърлят на поднос.

Източник: joyofbaking

Забележка: Изключително фина бисквита от маслено тесто. За да има добър резултат като форма, е задължителното им охлаждане до втвърдяване, иначе е невъзможно да се работят.

Ако след края на печенето сладкото е намаляло, стопява се малко, допълва се с чаена лъжичка такова.

Оризовото брашно не може да се изключи. Точно то дава тази лекота и пръхкавост на бисквитата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар