Начин на приготвяне
Водата заедно с канелата, захарта и солта се слагат да кипнат. Когато заврат, се добавя маслото и се оставя да се разтопи. Слага се 1 ч.ч. брашно с набухвател и се бърка бързо, за да не стане на бучки.
Съдът с пареното тесто се дърпа от котлона и продължава да се бърка, докато стане на гладка буца. Оставя се за около 5-6 минути, за да се охлади, след което се добавят яйцата 1 по 1 бавно.
Всичко се обърква отново много добре. Сместа се пълни в шприц с накрайник за тулумбички. Мини чуросите се пържат на маслена баня до златисто.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Преди поднасяне се овалват в смес от захар, канела и ванилия.
Може да ги поднесете самостоятелно или в комбинация с течен шоколад.
Да ви е сладко!
Източник: Мира Руменова от Кулинарна мрежа