Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Пресява се брашното. Добавя се солта, яйцето и 1 ч.л. зехтин. Маята и захарта се разтварят в топлото прясно мляко е и се оставят да шупне. Прибавят се към брашното. Замесва се тесто, оформя се на топка и се намазва с 1 ч.л. зехтин. Покрива се и се оставя да втаса.
Върху леко набрашнен плот се разточва втасалото тесто, около 3-4 мм. Изрязват се фигури, различни по-големина, с форма на сърце. Едните от гевречетата се срязват и се подпъхват в друго цяло геврече, за да се оформят като двойка сърца.
Подреждат се в тавата за печене, намазват се със зехтин, посипват се с накълцан розмарин. Оставят се да втасат за около 20 мин. Остатъкът от тестото се оформя на малки сърца.
Пекат се на 170 градуса до хубав загар.
Гевречета Сърца (Cuoricini morbidi) са готови.
Източник: Кулинарен блог С нож и виличка в ръка - Ивана Кръстева-Pieroni
Забележка: Малки чудесни хлебчета, подходящи и към супа или към основно ястие.
В момента не разполагах със свеж розмарин и са посипани със сусам.