Начин на приготвяне
Счукваме на едро зърната на кориандъра, копъра и анасона. Изсипваме в купа и прибавяме кимиона. Разтваряме маята в хладко подсладено мляко. Изсипваме брашното в дълбока купа и правим кладенче.
В него изсипваме разтворената мая и месим внимателно, докато брашното поеме млякото с маята. Прибавяме маслото, водата, половината от подправките, двете яйца, 1 белтък, добре разбити, и 2 к.л. сол. Месим докато получим гладко еластично тесто.
Оформяме на топка, намазваме с олио, покриваме с кърпа и оставяме да втаса в топло помещение за час и половина. Омесваме отново и разделяме на 3 части. Всяка оформяме на дълго руло с еднаква дебелина и дължина. Оплитаме на плитка, слагаме в намаслена дълбока кръгла форма.
Краищата на плитката свързваме, като натискаме с пръсти. Намазваме отгоре с жълтъка, към който сме прибавили 1 с.л. вода, и поръсваме обилно с останалите счукани подправки, оставяме тестото за 1 час да се вдигне.
Затопляме фурната на 200 градуса и печем в гореща фурна, а след това на 180 градуса, докато плитката стане златиста. Оставяме да почине 10 минути, преди да я извадим от формата.