Начин на приготвяне
Дозата е голяма - затова се замесва по-малко количество.
Първо, разтварям маята в млякото заедно със захарта и няколко лъжици брашно. След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.
Половината част от кората се нарязва на ленти, на неразрязаната част се натрошава сирене. Навива се на руло, като се започва откъм неразрязаната част.
Навитото руло се завива като охлюв и се пренася в тавичка. Оставя се да втаса и да почине самата питка в зависимост от топлината в стаята.
Вече втасала питката се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със микс от семена. Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.