Боза от пшеница

17/02/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач140242761
"Редно е, щом правим домашни банички, да правим и домашна боза, препоръчваме ви тази от пшеница "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 литра
  • боза - ½ литър готова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се препича много добре в подходящ съд. Като изстине, се разбива с 1 литър вода.

В друг съд завира останалата вода със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя брашняната смес. Ври 10 мин.

Като изстине се добавя готовата боза. Разбърква се добре.

Готова е за консумация след 24 часа. Ако е гъста, се добавя малко вода.

За да стане резлива, трябват още 2-3 дена.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
През годините назад и аз съм изпробвала такава рецепта. Според мен се е получила доста добре. Има приятен цвят и сигурно и вкусът е добър!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв